dissabte, 24 de novembre del 2007

Una postal a internet

Tot sovint podem trobar coses del lloc amb els diferents cercadors d'internet. Fins i tot, com és el cas, objectes que es posen a la venda.
Aquesta postal és de La Creu, possiblement cap als anys 50, ja que hi surten arbres avui desapareguts i, si ens hi fixem bé, la Vespa aparcada al costat de cas de Cortés, el barber.
El plataner davant de cas d'Amorós i el del davant que cobria el banc del sinofós, i a dalt el noguer de Santamaria ens recorden un paisatge avui en dia totalment transformat.
Actualment, uns arbres encara esquifits fan ben poca ombra als vilatans que passegen per La Creu. De fet, són de la darrera reforma de la la plaça, l'any 1995.
Per cert, la postal es ven per 15 euros i amb una referència que diu: Postal de Camporrells (Lleida).

dijous, 22 de novembre del 2007

Els arbres de la tardor

És novembre, diada de Tots Sants. Els xops ja mostren les fulles groguenques i a punt de caure al terra i fer una catifa de natura. Aquest, a tocar del pantà del Molar, és digne de veure.
Ara, després de la canalització de les aigües s'ha quedat fora d'un dels antics canals de rec. Sobreviurà?

Els arbres són testimoni del passat i són monuments del present que hem de conservar. Estem preparats per a una conciència del medi ambient a Camporrells? Ens adonem de la riquesa que suposa?