diumenge, 11 de maig del 2008

L'Adolf, de cal Susano: la ment

Adolf Tobeña Pallarès va nèixer a Graus l'any 1950, però el seu poble és Camporrells, com ja va proclamar en el pregó de la festa de l'any 2005. De cal Susano, nét de l'Adolfo i la Ramona, i fill de Pedret del Susano, que el va companyar aquell dia memorable mentre el llegia des del balcó de la Casa de la Vila. Fill del carrer Nou i antic estadant absort en els matins d'estiu dels anys cinquanta i seixanta dels branquils de cal Susano, d'on costava treure'l de la lectura perquè anés a dinar.

Catedràtic de Psicologia Mèdica i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Bellaterra, on dirigeix el Departament de Psiquiatria i Medicina Legal. Com diria més d'un dels camporrellans que el coneixen en una conversa de cafè: quin cap que té aquell home! Autor de nombrosos llibres i més de 150 treball d'investigació sobre la neurociència, com ara el que ens ha portat a aquesta nota: El cervell eròtic. Rutes neurals d'amor i sexe.
El vaig conèixer a l'acabament d'una conferència a l'Auditori Vallhonrat, de la Caixa de Terrassa, i el darrer cop que el vaig veure anava a matacavall a buscar una filla que treballava d'hostessa en un acte de la patronal CECOT. No es pot dir pas que tinguem cap tracte, però en totes dues ocasions vaig pensar que era un deure saludar-lo i fer-li notar que en aquell moment algú del seu poble l'havia escoltat i li reconeixia personalment la seva vàlua.

Avui, l'escrit del bloc ja no va més enllà, ja que de la referència passem a facilitar al lector una entrevista al protagonista que es va publicar el passat dimecres 7 de maig al Diari de Sabadell. Apareix en un apartat que es diu Cara a cara i que el dirigeix Víctor Colomer, periodista que va tenir l'amabilitat de donar-me una referència telemàtica que afegeixo al final.
No cal dir-ho: esperem que us agradi!

Per saber-ne més: