dijous, 10 d’abril del 2008

Els Sants no ens han fallat!

No podia ésser d'una altra manera. Els Sants han escoltat les nostres pregàries i la pluja ha arribat en abundància. Fa tres dies que plou i la cosa sembla que no s'acaba.
En Mauri, l'home del temps de la TV3, fill del genial i entranyable Mauri de Casserres del Castell, ens ha anunciat més pluges que faran bons els versos dels goigs que vam publicar ara tot just fa quinze dies. Crec que n'hauríem de fer més.
Ara bé, tot s'ha de dir. Van ser més efectius els camporrellans de principis del segle XX, quan davant de la gran sequera que patia el país l'any 1911 es van adreçar als Sants en pregària els primers dies de maig i al novè dia ja va ploure a bots i barrals, tal i com ens ho descriu apassionadament en Josep Sistac. Llegim com ho diu en un discurs ple de fe... i de comes:
"Al noveno día consecutivo de practicar rogativas y en vista de que la sequía persistía, decidió el pueblo ir hasta la ermita de los Martires. al llegar la procesión a los linderos de la villa, empezó a descender la benéfica lluvia; pero sin importarles el temor de calarse todos completamente, como así les ocurrió, determinaron continuar hasta la ermita, tal como se había prometido, si no ya para suplicar, si al menos para dar gracias por la miseria remediada. Llovió, pues, muy copiosamente, y tampoco en esta memorable ocasión quedó desmentida la fama de los Santos protectores."
"Vida, culto y folklore de los Santos Abdón y Senén", Barcelona 1948, pàg. 148.
Poca broma!
Per cert, avui hem afegit una imatge d'una esfera que ens recorda la del rellotge del campanar. Com a mínim, si entreu en aquestes pàgines, sabreu a quina hora passeu.

PS. Mireu a Volterol, com plou:

http://195.55.247.237/saihebro/index.php?url=/datos/graficas/tag:R069M85PQUIN