dilluns, 28 d’abril del 2008

Manuel Macías, l'artista

De ben segur que aquest article hauria pogut tenir un altre títol que potser ja tenia pensat: Manuel Macías, la màgia del color o, també, Manuel Macías, un món d'aquarel·la o, fent una mica de joc lingüístic hauria pogut resultar com un acròstic:

M acías
A quarel·la
C olor
I matge
A rt
S erenor

Però n'he triat un agafat de les paraules d'un bon amic ja esmentat allà en temps en aquest bloc i que em reivindicava un espai per a la figura de Macías, l'artista. Jo, el volia fer, però he esperat a aquest cap de setmana per anar a veure in situ la darrera exposició d'aquest gran artista.

Manuel Macías neix a Camporrells un bon dia de l'any 1958, fill de Manuel Macías i Matilde Cañizares. Pertany a una família arribada des d'Andalusia per a treballar en la construcció de l'embassament de Canelles i hi passa els primers anys de la seva vida en companyia dels seus tres germans. Probablement, allà descobreix colors que l'influiran en la seva obra.

Delerós per aprendre l'art de la pintura, se'n va cap al cap i casal i es diploma l'any 1975 per la prestigiosa Acadèmia de Dibuix i Pintura "Parramon". Posteriorment, estudia a la ciutat d'Osca amb el mestre Alejandro Brioso.

Va exposar per primer cop a la Sala del Banc de Bilbao, a Osca, l'any 1983. És per això que ara hi torna amb una exposició que porta per títol: Manuel Macias, 25 años después. Ha participat en nombrosos certàmens pictòrics internacionals, com ara els d'Anvers (Flandes, Bèlgica), Santiago de Compostel·la o Arezzo (la Toscana, Itàlia), on ha estat reconegut i ha obtingut nombrosos guardons.

Amb una carrera sòlida que ara fa els 25 anys, Manuel Macías és un dels aquarel·listes més consolidats en el panorama actual. La Sra. Maria Asunción Proaño, Presidenta de l'Agrupació d'Aquarel·listes d'Aragó ens el descriu dins de la presentació del delicat llibret que guia la seva exposició amb aquestes encertades paraules:

"Artista auténtico, excelente, de composiciones originales y absoluto dominio de la tècnica"


Per això, de cap manera podeu deixar passar l'exposició que presenta al "Centro Cultural del Matadero" (Osca). Teniu temps fins al dia 4 de maig.

En qualsevol cas, hem pensat que us en plauria una mostra:

La sala ...









Alguns quadres:
"Vacio"









"Naturaleza muerta"